Een rookinspectie | Lekkage riool vinden

Heeft u last van een onaangename rioollucht? Heeft u geen idee waar deze stank vandaan komt? Ontdekt u geen zichtbare mankementen aan uw riool? Denk dan eens aan een inspectie van uw riool met behulp van rook.

Een snelle en milieuvriendelijke oplossing.

Hoe gaat een rioolinspectie?

Naast de normale problemen, zoals verstoppingen, kan het riool ook gaan lekken door bijvoorbeeld verzakkingen en groei van boomwortels. In veel gevallen veroorzaakt het riool dan een onaangename stank, waarbij de locatie van de lekkage niet altijd makkelijk te vinden is.

Voor het vinden van lekkages heeft MBG Diensten een unieke methode ontwikkeld. We spuiten, onder hoge druk, rook in een rioolleiding. Aan de buitengevel van uw woning of bedrijf zorgen wij voor een toegang tot uw riool. Dit gebeurt vanaf de buitenzijde van uw woning of bedrijf. Wij kiezen speciaal vanaf de buitenzijde omdat hier de toegang tot het riool vrij eenvoudig is. In de woning moet men meestal een toilet of wastafel verwijderen om toegang te krijgen tot het riool. Door onze methode is dit niet noodzakelijk.

Met behulp van een rookgenerator brengen wij onder druk de rook in de rioolleiding. De rook zal zich gaan verdelen over alle rioolleidingen en bij een lekkage zal de rook het riool verlaten. De locatie van de lekkage is daardoor makkelijk te traceren.

Na het ontdekken van de lekkage plannen wij samen met u de reparatie van uw riool.