Rookinspectie problemen met uw riool opsporen

Welkom bij MBG Diensten, welkom bij rookinspecties.nl. Een speciale divisie van ons bedrijf: het uitvoeren van rookinspecties ten behoeve van het vinden van lekkages in  het riool.

MBG Diensten is een veelzijdige onderneming als het gaat om grond- en graafwerkzaamheden, rioleringswerken en het assisteren op de bouwplaats. Naast deze werkzaamheden hebben wij ons gespecialiseerd in het opsporen van mankementen in het riool met behulp van rook.

Is er sprake van stankoverlast van uw riool, dan is de kans groot dat er zich een lekkage bevindt in het riool. Maar niet alleen stankoverlast kan een mankement aan het riool aangeven. Heeft u bijvoorbeeld last van rioolvliegjes, dan is er vaak ook een niet goed werkend riool. Deze vliegjes, ook wel motmuggen of latrinevliegjes genoemd, bevinden zich in het riool en door bijvoorbeeld verstoppingen kunnen ze via afvoeren in de woning terechtkomen. Rioolvliegjes dragen vaak bacteriën bij zich waardoor mensen ziek kunnen worden.

Een ander voorbeeld van het hebben van een mankement aan het riool is het aantreffen van ratten. Voornamelijk de bruine rat bevindt zich graag in gangenstelsels van het riool. Ratten kunnen via openingen in het riool makkelijk in de woning komen en opzoek gaan naar voedsel.

MBG Diensten kan u ook adviseren in de bestrijding van dit soort ongedierte. We hebben de beschikking over het diploma Bestrijdingstechnicus Plaagdieren en kunnen hierdoor vakbekwaam te werk gaan voor de bestrijding van ongedierte.

Het vinden van een lekkage is meestal een probleem, omdat zich deze vaak bevindt op een moeilijk toegankelijke plek. Met behulp van een speciale rookgenerator wordt rook geproduceerd in het riool en kan de locatie van de lekkage meestal snel en eenvoudig gevonden worden. Een natuurvriendelijke en snelle methode.

Ook voor de noodzakelijke reparaties en aanpassingen aan het riool bent u bij MBG Diensten aan het juiste adres.

Tot onze klanten behoren zowel particulieren als bedrijven in de regio Oost-Nederland en het Duitse grensgebied. Neemt u eens vrijblijvend met ons contact op voor meer informatie.

VCA

MBG Diensten is VCA-gecertificeerd. Dit certificaat is een belangrijke eis om werkzaamheden op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier te laten verlopen.